Welkom bij Schaap Zacht.               Bestellingen worden binnen 2 werkdagen verstuurd.               Gratis verzending vanaf €75,-

Vachten

ruime keuze aan vachten

vachten

Of u nou een landelijk, industrieel, bohémien, shabby chique of modern interieur heeft, bij elk soort interieur is wel een passende vacht te vinden. Onze vachten staan prachtig op een bank of stoel, maar kunnen ook heel goed decoratief over een kast worden neergelegd. Uiteraard zijn de heerlijk zachte vachten ook bij uitstek geschikt als kleed voor op de vloer.

Vachten zorgen voor een zachte, natuurlijke sfeer voor in uw interieur.

In de slaapkamer straalt een vacht extra warmte uit als kleedje of als decoratie op bijvoorbeeld het bed voeteneind.

Wilt u uw huisdier verwennen? Een vacht zorgt er ook voor dat uw huisdier er lekker warm bij kan liggen.

duurzaam

Onze vachten komen bij particuliere boeren vandaan. In Europese looierijen worden ze op ambachtelijke wijze en ecologisch gelooid. Hierbij worden de natuurlijke eigenschappen behouden. 

Onze vachten hebben een eerlijke herkomst. Elke vacht is een restproduct afkomstig van de slachterij waarna ze ambachtelijk worden bewerkt. Er wordt geen enkel dier voor onze vachten geslacht. Juist door het gebruik in onze producten krijgen de vachten een mooie nieuwe duurzame bestemming.

schapenvacht kopen

De schapenvachten en andere dierenhuiden zijn te koop in ontelbare natuurlijke kleuren. In grote lijnen zijn de schapenvachten te koop in de kleuren:

  • Bruin
  • Gemêleerd (mengeling van lichte en/of donkere kleuren)
  • Grijs
  • Multicolor (combinatie van een lichte en donkere kleur)
  • Wit
  • Wit/Gevlekt

Naast de ‘normale’ schapenvachten hebben we ook IJslandse schapenvachten en medicinale vachten. Door de koude winters heeft het IJslandse schaap een dikke vacht ontwikkeld met extra lange haren.
De speciaal behandelde medicinale schapenvachten hebben verschillende medicinale eigenschappen. De medicinale schapenvachten kunnen een heel positief effect op mensen met astma hebben. Daarnaast is het een effectief hulpmiddel tegen doorligplekken. Ook houden deze vachten de lichaamswarmte vast wanneer je erop ligt. Hierdoor kunnen spierpijn en rugklachten verminderen.

We hebben een variatie in haar- en wol lengte in ons assortiment. Onze vachten zijn verkrijgbaar in de lengte kort, middellang en lang. Ook is elke vacht uniek van vorm en variërend in afmetingen. Omdat elke vacht uniek van kleurpatroon en vorm is, kunt u bij ons de mooiste vacht die u kunt vinden in ons assortiment selecteren. U krijgt vervolgens daadwerkelijk deze vacht thuisgestuurd.

Winkel

onderhoud

Het is het belangrijk om te weten hoe u een schapenvacht moet onderhouden. Een schapenvacht kan beter niet gewassen worden. (De garantie vervalt als de vacht wordt gewassen). Een echt schapenvacht kan niet goed tegen vocht. Als het opdroogt kan de achterkant van de vacht hard en stug worden.

Als u veel op de schapenvacht zit of ligt kan het ook na verloop van tijd gaan vilten. U kan dit voorkomen door eens in de zoveel tijd de schapenvacht te borstelen. Dit kan met een simpele haarborstel. Niet één met bolletjes aan de uiteinden, dit kan de wol lostrekken uit het vel.

Regelmatig even uitkloppen is bij normaal gebruik voldoende om jaren plezier van uw schapenvacht te hebben. Daarnaast kunt u de vacht buiten luchten.

Mocht u toch een natte vlek op de schapenvacht krijgen dan kunt u de vlek het beste met een droge, schone doek opdeppen. Een opgedroogde vlek kunt u het beste verwijderen met een schone, licht vochtige doek. U kunt eventueel een klein beetje groene zeep gebruiken.

voordelen